vineri, 27 mai 2011

ღIntre datorie si iubireღ

                                  Exista odata un inger ,avea aripi lungi ,ochii sclipitori ,era unul din cei mai frumos ingeri ,era printre putinii oameni care devenisera ingeri ,caci multi ajungeau in rai ,dar prea putini aveau sansa de a se plimba prin intreg universul ,uitandu-se la oameni ,analizandu-le comportamentul si incercand sa le ofere o harta ,cu drumul bun si rau ce puteau sa si-l aleaga .Cei mai multi oameni nu observau harta din fata lor niciodata ,ci ocoleau drumurile fara sa-si dea seama ,uneori cadeau in prapastii adanci ,alteori urcau muntii pe care n-ar fi crezut ca o sa ii poata urca ,acesta e traseul unei vieti de om ,o intreaga insiruire de alegeri si decizii pe care de multe ori le faci fara sa stii ...dar viata unui inger cum e ? A unui inger obisnuit e o viata palpitanta plina de dorinta de a face bine si de a oferi oportunitati tuturor pacatosilor de a reusi sa intre in rai prin pocainta,oricum nu vreau sa va plictisesc cu reguli ale ingerilor si cu existenta sfintilor si ale puterilor supranaturale ,nu vreau sa va impun animute credinte ,vreau doar sa va spun o poveste .

                    Ingerul alb cu aripi patate cu argintiu se plimba pe coridorul de unde oamenii isi luau bilet spre usa pe care scrie rai sau iad ,se uita la ei ,le citea sufletul si uneori ii aparea un zambet pe chipul angelic ,alteori se ingrozea punandu-si mainile peste ochii inlacrimati ,insa il vede pe el ,pe singurul pe care l-a iubit vreodata ,isi lua bilet ,s-a apropiat si i-a pus mana pe umar :
                     -Ce faci?Cum ai ajuns aici ?
                     -Un accident de masina ,dar tu ingerule ce vrei?
                     -Nu ma recunosti?
                     -Cred ca da ,esti ...Alice?
                     -Da ,da ,da ,ce faci dragul meu ?
                     -Dupa cate vezi nu tocmai bine ,as vrea atat de mult sa fiu inapoi cu familia mea si totusi sunt bucuros ca te-am revazut.
                     -Arata-mi biletul tau!I-a spus entuziasmata Alice,dar imediat dupa ce l-a vazut privirea i s-a umplut de regret ,era un bilet rosu ,era un bilet ce nu apartinea binelui.
                     -Ce e ? Ce s-a intamplat?
                     -Cum e posibil? Nu poti sa te duci acolo ,nu-ti dau voie .Nu,te rog nu!
                     - Crezi ca am de ales? Crezi ca n-as vrea sa plec de aici ,crede-ma pamantul e mai mai luminos decat camera asta de *****.
                    -Oh ,dragul meu ,regreta-ti greselile acum pana nu e prea tarziu.
                   -Nu am ce sa fac ,dar tu ? Tu esti un inger asa-i? A intrebat-o el cu un zambet ce ascundea o idee.Ea a dat din cap ,apoi l-a lasat in jos uitandu-se la podea.
                   -Tu ma poti ajuta ,trebuie s-o faci .Vorbeste cu Dumnezeu ,convinge pe Sfantul Petre ,pe cineva ,eu trebuie sa vin in rai cu tine . A spus el hotarat.Trebuie sa fim impreuna ,nu vrei asta?A continuat cu un glas domol si suav.
                   -Ah ,mi-as dori atat de mult...dar cum ...
Au mai vorbit cateva minute ,apoi ingerul nostru si-a luat zborul spre incaperea lui Dumnezeu .

                  -Domane ,Doamne ,trebuie sa ma ajuti .
                  -Ce e dragul meu inger?
                  -Inima ma ghideaza ,nu puteti sa-l lasati pe M.L. sa  se duca in iad ,e un om bun ,imi spune inima.
                 -Of ,copilule ,atunci fai cum crezi ,dar fi atenta ca ispitele sunt la tot pasul ,nu te lasa pacalita de vorbe ,ci actioneaza asa cum iti spune inima ,dar tu asculta doar o alta inima pura.
                 -Dar oare mai exista inimi pure?
                 -Sigur ca nu ,dar exista oameni care isi doresc sa aiba o inima pura ,iar daca nu reusesc nu conteaza ,importanta e incercarea.

             Fericita Alice se indrepta spre M. anuntandu-l ca-i poate salva sulfetul de flacarile dureroase ale iadului ,dar doar dupa ce a vorbit cu cel care cunoaste totul si-a dat seama de privirea lui M ,chicotea cu un dracusor ,era frumoasa ,era o ispita ,iar el la fel pentru Alice ,atunci ea a stiu ca l-a pierdut pentru totdeauna si a lasat demonii sa-l devoreze,dar nu din rautate sau pentru ca se simtea tradata ,ci pentru ca era convinsa ca daca l-ar fi adus in rai el nu ar fi invatat nimic si ar fi dus o lupta degeaba cu fortele raului ,caci fara razboi n-ar fi avut cum sa-l aduca pe M. in taramnul celor buni .Cand l-a vazut intrand in camera plina de flacari nu s-a putut stapani si l-a prins de mana ,a intrat impreuna cu el in incapere ,aripile i-au disparut ,dar a avut puterea sa se intoarca si a ramas un inger fara aripi ,dar ea era fericita caci a iubit si a stiut sa faca sacrificii.

        Credeti ca pe langa rai si iad mai exista o camera a celor care nu sunt nici virtuosi si nici pacatosi ,ci doar niste persoane menite sa supravietuiasca?

                 

17 comentarii:

  1. Scuze ca nu am raspuns la intrebare. Am uitat complet de ea:]].
    Pai, fiecare are un scop..si fiecare are o viata. Si viata aceea e buna, sau rea. nu prea poate fi intre:]. Un mic cuvant, sau un sunet poate face diferenta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebarea cred ca este urmatoarea: Dumnezeu despre care se spune ca este iubire ar putea sa condamne pe cineva pe vecie fara sansa ca acesta sa isi repare graselile? eu unul nu prea pot sa cred in iad ca loc al chinurilor vesnice

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu le da la toti oamenii sansa sa isi repare greselile, ba mai mult a murit pentru pacatele noastre, Dumnezeu e plin de dragoste si de rabdare..insa nu poate sa ii lase pe unii sa isi bata joc si sa fie rai la nesfarsit...
    Dumnezeu ne-a alsat sa alegem intre bine si rau...
    am scris aici pentru MIRCEA FLORESCU.

    Azucena, mi-a placut povestioara ta,e frumos si mesajul pe care il transmite.
    Eu cred ca nu eixsta un astfeld e loc..
    :D

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cred ca exista dar povestea e absolut superba, imi place foarte mult :x

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb<3

    Intre rai si iad nu exista nimic...toate sunt doar simple mituri..sau mai bine spus nu stie nimeni ce e dincolo de moarte :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoasa povestioara.
    Nici eu nu cred ca exista un asemenea loc.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lavinia este parerea ta. Nu vreau sa intru in polemici religioase, fiecare e liber sa creada ce vrea, eu nu pot sa cred ca D-zeu sta cu lista in brate sa noteze fiecare greseala de a mea. Feclicitari Azucenei pt poveste este foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  8. Biblia, sau cuvântul lui Dumnezeu cum i se mai spune, este ADEVARUL care nu poate fi contestat de om.Dumnezeu dă fiecărui om- pe timpul vieţii- şansa să-şi revizuiască viaţa şi să se întoarcă cu faţa la divinitate.Dacă omul nu are chef, asta este problema lui.
    Va fi o zi de judecată, cînd fiecare vom da socoteală Mântuitorului.
    Răspuns la întrebare:
    Nu există nimic între rai şi iad.
    Frumoasă povestirea ta Azucena! Ai talent.

    RăspundețiȘtergere
  9. ai primit un premiu aici: http://blogdepremii.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesanta povestire.

    RăspundețiȘtergere
  11. intotdeauna uimesti prin simpla daruire a cuvintelor...
    este foarte frumos:)!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ai un premiu la mine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere