sâmbătă, 21 mai 2011

ღ3 Citateღ
           Am ales trei citate dintr-o carte pe care am citit-o si m-a impresionat mult ,atat prin personaje cat si prin ideile autorului .Toate aceaste trei citate sunt din aceeasi pagina ,cred ca am citit de 5 ori acea pagina si mi-am dat seama ca e cea care din toata cartea m-a acaparat cu totul in ganduri profunde .Cartea se numeste :" Dama cu Camelii " de Alexandre Dumas -fiu,e o carte publicata prima oara in Paris in anul 1848 si desi este veche mie mi-a placut.

           - "De ce sa ne incapatanam in parerile unei lumi care se vrea dura  pentru a se amagi ca e puternica si sa respingem suflete insangerate de rani prin care,asemenea sangelui otravit al bolnavului ,se raspandeste raul trecutului ;suflete care nu asteapta decat o mana prietenoasa care sa le oblojeasca si sa le ofere convalescenta inimii " - am fost impresionata de acest aliniat pentru ca noi doar criticam si spunem despre ceilalti ca gresesc fara macar sa le cunoastem adevaratele povesti ,toti oamenii care fac anumite gesturi ascund ceva in spatele a ceea ce vedem noi ,iar asta nu-i face prefacuti ,ci niste oameni adevarati ,caci au sentimente ,trairi .
     
        -"Cerurile se bucura mai mult de pocainta unui pacatos ,decat de o suta de oameni drepti care nu au pacatuit niciodata" -cred ca acest citat are dreptate prin faptul ca cei care " nu au pacatuit niciodata " nu si-au demonstrat credinta in nici un fel ,poate nici nu e nevoie sa ne-o demonstram ,dar costient sau nu toti gresim ,iar atunci cand suntem constienti de asta putem privi lucrurile altfel .daca acest citat spunea " Dumnezeu se bucura ..." probabil ca nu ar mai fi aparut pe blogul acesta ,dar modul in care a fost structurat imi ofera un gust dulce.

       -"Cred ca totul se gaseste in putin.Copilul e mic ,dar inchide in el omul;creierul e stramt,dar adaposteste gandirea;ochiul nu e decat un punct ,dar imbratiseaza spatiul"

16 comentarii:

 1. Am citit si eu cartea e superba! Iar citatele alese de tine sunt exceptionale

  RăspundețiȘtergere
 2. Geniale citate...mai ales ultimul . Foarte tare :D

  RăspundețiȘtergere
 3. frumoasa carte... 'ca sa pot muri linistit, pe mine mie reda-ma..'

  RăspundețiȘtergere
 4. Superb..in primul citat ma regasesc in totalitate..pacat ca oameni judeca aspru dupa aparenta..dar esenta care dainuie in noi?? cine sta sa o descopere? putini..din pacate foarte putini :)

  RăspundețiȘtergere
 5. pana si in spatele celui mai sadic om se afla o poveste...asta in legatura cu primul citat.

  iar ultimul citat este maginific

  si iti spun ca alexandre dumas este autorul meu preferat iar dama cu camelii m-a fermecat si pe mine

  RăspundețiȘtergere
 6. Si mie tot ultimul imi place cel mai mult.:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Azucena, e frumos tot ce ai scris, dar nu inteleg un lucru, de ce daca ar fi zis Dumnezeu se bucura, nu ar mai fi aparut pe acest blog?

  RăspundețiȘtergere
 8. Lavinia : Speram ca cineva sa-mi puna aceasta intrebare si chiar ma gandeam ca probabil tu o sa pui aceasta intrebare ,cu toate acestea nu mi-am pregatit nici un raspuns,dar cred ca mi-a placut mai multe exprimarea cu " ceruri" e foarte gandita ,nu e doar scrisa ca sa fie .

  RăspundețiȘtergere
 9. ai ales frumos, sunt splendide:)!!

  RăspundețiȘtergere
 10. ;))
  cuvantul ceruri, ascunde multe..
  :)

  RăspundețiȘtergere