sâmbătă, 21 mai 2011

ღ3 Citateღ




           Am ales trei citate dintr-o carte pe care am citit-o si m-a impresionat mult ,atat prin personaje cat si prin ideile autorului .Toate aceaste trei citate sunt din aceeasi pagina ,cred ca am citit de 5 ori acea pagina si mi-am dat seama ca e cea care din toata cartea m-a acaparat cu totul in ganduri profunde .Cartea se numeste :" Dama cu Camelii " de Alexandre Dumas -fiu,e o carte publicata prima oara in Paris in anul 1848 si desi este veche mie mi-a placut.

           - "De ce sa ne incapatanam in parerile unei lumi care se vrea dura  pentru a se amagi ca e puternica si sa respingem suflete insangerate de rani prin care,asemenea sangelui otravit al bolnavului ,se raspandeste raul trecutului ;suflete care nu asteapta decat o mana prietenoasa care sa le oblojeasca si sa le ofere convalescenta inimii " - am fost impresionata de acest aliniat pentru ca noi doar criticam si spunem despre ceilalti ca gresesc fara macar sa le cunoastem adevaratele povesti ,toti oamenii care fac anumite gesturi ascund ceva in spatele a ceea ce vedem noi ,iar asta nu-i face prefacuti ,ci niste oameni adevarati ,caci au sentimente ,trairi .
     
        -"Cerurile se bucura mai mult de pocainta unui pacatos ,decat de o suta de oameni drepti care nu au pacatuit niciodata" -cred ca acest citat are dreptate prin faptul ca cei care " nu au pacatuit niciodata " nu si-au demonstrat credinta in nici un fel ,poate nici nu e nevoie sa ne-o demonstram ,dar costient sau nu toti gresim ,iar atunci cand suntem constienti de asta putem privi lucrurile altfel .daca acest citat spunea " Dumnezeu se bucura ..." probabil ca nu ar mai fi aparut pe blogul acesta ,dar modul in care a fost structurat imi ofera un gust dulce.

       -"Cred ca totul se gaseste in putin.Copilul e mic ,dar inchide in el omul;creierul e stramt,dar adaposteste gandirea;ochiul nu e decat un punct ,dar imbratiseaza spatiul"

17 comentarii:

  1. Am citit si eu cartea e superba! Iar citatele alese de tine sunt exceptionale

    RăspundețiȘtergere
  2. Geniale citate...mai ales ultimul . Foarte tare :D

    RăspundețiȘtergere
  3. frumoasa carte... 'ca sa pot muri linistit, pe mine mie reda-ma..'

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb..in primul citat ma regasesc in totalitate..pacat ca oameni judeca aspru dupa aparenta..dar esenta care dainuie in noi?? cine sta sa o descopere? putini..din pacate foarte putini :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pana si in spatele celui mai sadic om se afla o poveste...asta in legatura cu primul citat.

    iar ultimul citat este maginific

    si iti spun ca alexandre dumas este autorul meu preferat iar dama cu camelii m-a fermecat si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie tot ultimul imi place cel mai mult.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Azucena, e frumos tot ce ai scris, dar nu inteleg un lucru, de ce daca ar fi zis Dumnezeu se bucura, nu ar mai fi aparut pe acest blog?

    RăspundețiȘtergere
  8. Lavinia : Speram ca cineva sa-mi puna aceasta intrebare si chiar ma gandeam ca probabil tu o sa pui aceasta intrebare ,cu toate acestea nu mi-am pregatit nici un raspuns,dar cred ca mi-a placut mai multe exprimarea cu " ceruri" e foarte gandita ,nu e doar scrisa ca sa fie .

    RăspundețiȘtergere
  9. ;))
    cuvantul ceruri, ascunde multe..
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
    * Daca vrei sa ramai insarcinata.
    * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    * Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    * Dacă vrei să ai o casă fericită.
    * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
    * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
    Ea te va ajuta imediat.
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere