vineri, 8 aprilie 2011

ღIn oglindaღ

              Oglinda - o oaza a cunoasterii , a privirii in profunzime 
             Oglinda- o suprafata plana si superficiala , a exteriorului
             Oglinda - un ocean al complexitatii ,interior + exterior ,cunoastere+ imagine 


               Pana la urma oglinda e doar un mijloc de a ne privi ,dar daca stim cum s-o indreptam ,vedem drumuri si locuri pe care cu ochii nu le putem vedea ,descoperim carari ,dar si pe noi insine , intram in profunzime in culoarea ochilor nostrii ,dar si in poteca pe care ne e frica sa o strabatem . 
                De multe ori mi-e teama sa ma privesc in oglinda ,daca nu o sa ma mai recunosc? Daca o sa vad in ochii ca mi-am pierdut puritatea copilariei si daca voi ajunge sa vad pe chipul meu urme fine ale intelepciunii si ale trecerii timpului ? Daca nu voi stii sa accept schimbarile ?De ce atatea intrebari? Pentru ca vreau raspunsuri ce nu mi se vor da decat atunci cand voi avea curajul sa ma apropi de oglinda si sa ma uit in ea mai mult de 5 minute ,nu in timp ce-mi aranjez parul sau tenul ,ci doar privind .Am incercat odata sa ma apropii de acea suprafata rece in care mi se reflecta imaginea ,doar ca m-am lovit cu fruntea de ea ,n-am putut s-o patrund ,n-am sa pot niciodata sa cunosc totul ,caci doar o oglinda vede si cele mai mici nereguli .
          

17 comentarii:

  1. nu trebuie sa stii sa accepti schimbarile...trebuie doar...sa le schimbi.Viata e in continua schimbare;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ``caci doar o oglinda vede si cele mai mici nereguli``
    interesant:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oglinda e un ,,ochi” străin în care căutăm adevărul despre noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oglinda ne poate arata cat de frumosi/urati suntem, ne poate citi bucuria/tristetea din ochi, dar nu oglinda este cea care ne poate ajuta in momentele grele. Ea doar sta acolo si ne priveste, o privim, ne privim. Tot ceea ce conteaza este sufletul,dar sa las teoriile, important este ca ne bucuram din cele mai mici lucruri si ne traim viata dupa bunul plac:)

    RăspundețiȘtergere
  5. only.hope : Probabil asa este .

    Denisa: Multumesc.

    mariette : Ceva de acest gen am vrut sa spun si eu ,dar nu numai acest ochi ,oglinda e un intreg mister si putem vedea mult mai mult decat pe noi insine ,putem vedea si ceea ce ne inconjoara.Ideea de ochi a oglinzii vine de la cunoastere.

    Animor : Oglinda nu ne arata doar pe noi ,ci si ceea ce ne inconjoara ,am mai spus asta ,dar sunt deacord cu tine si iti multumesc ca imi vizitezi blogul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu Bianca, si sa stii ca nici eu nu ma uit mai mult de 5-10 minute in oglinda, si asta doar pentru a ma aranja, nicidecum pentru a privii dincolo de "mine", poate ca din cauza asta si ceilalti oameni nu vad ce e dincolo de infatisare, pentru ca nici noi nu stim:)

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu sunt de acord cu bianca, si nu trebuie sa iti fie teama sa te uiti in oglinda, oricum ai arata in exterior in interior vei fi aceasi tu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate as putea contrazice un pic celebra vorba "ochii sunt oglinda sufletului" pentru ca in ziua de azi, omul stie foarte bine sa intre pe scena sa isi imbrace costumul si sa mimeze fericirea! Cand defapt in sufletul lui tristetea e mare, e adevarat ca uneori poti citi in ochii durerea celuilalt... dar cati dintre noi mai acorda timpul necesar pentru a privi ochii unei persoane mai mult de cateva secunde?

    Iar in ceea ce priveste oglinda, vezi tu, ascunde o adevarat legenda despre noi insine..ascunde acel Eu fara masca cotidiana..

    RăspundețiȘtergere
  9. Oglinda.... singura pe care nu puteam sa o mintim...
    Un zambet poate ascunde multe lucruri....
    Dar daca ne privim in oglinda mai mult de doua secunde...ne va trada privirea...

    RăspundețiȘtergere
  10. interesant subiect, foarte frumos ;x.:)
    oglinda- un mod de a ne spune ca suntem frumosi..

    RăspundețiȘtergere
  11. ''Oglinda - o oaza a cunoasterii , a privirii in profunzime
    Oglinda- o suprafata plana si superficiala , a exteriorului
    Oglinda - un ocean al complexitatii ,interior + exterior ,cunoastere+ imagine'' asta merita retinuta:D...Desi nu cred k majoritatea vad atunci knd privesc oglinda nimic mai mult decat un simplu obiect..eu unul de cand am citit postarea ta n am mai fost in stare sa ma uit in acel ''simplu obiect'' fara sa analizez fiecare detaliu...si sa incerc sa imi dau seama ce reprezinta ...app sfatul meu...incearca sa mai treci odata prin ea k sigur vei reusi sa o patrunzi fara sa te lovesti...btw tre sa fi tare inteligent/a sa faci asa ceva=))=)) am glm:* da ar fi prea frumos sa patrunzi intr o alta lume trecand printr o oglinda..vai kt de fain ar fi:P:X splendida postare=d>

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru mine oglinda reprezinta bagheta mea magica dimineata....frumosi sunt cei ce au un suflet pur :):x...te admir pe tine ca persoana(cu calitati extra) si pe blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  13. imi place cum redai realitatea in ceea ce scrii

    RăspundețiȘtergere
  14. oglinda arata micile imperfectiuni ale oamenilor...imi place cum ai descris-o

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant, si eu aveam de gand sa scriu ceva asemanator dar mi-ai luato inainte.
    De fapt oglinda nu este doar un mijloc de a te aranja rapid inainte de a iesi din casa, nu este doar un mijloc de a vedea micile imperfectiuni... oglinda ne poate arata adevarata fata... daca in exterior putem parea niste lei puternici, in oglinda putem observa ca de fapt nu suntem decat niste pisicute amarate... oglinda scoate la iveala cealalta fata a noastra.
    Eu asa percep importanta unei oglinzi...
    In fine, foarte frumos ceea ce ai scris, felicitari.
    Sa nu-ti fie teama sa te privesti in oglinda, si indiferent ce vei vedea, esti tu, si tu te cunosti mai bine decat orcine, nu ai ce sa accepti sau de ce sa-ti fie rusine. Fiecare avem o alta fata pe care doar noi o cunoastem.

    RăspundețiȘtergere