joi, 9 septembrie 2010

ღ Timpul nu ingheataღ

                    Timpul nu iarta si nu iubeste.Nu tine cu nimeni ,e impartial si judeca la fel.Mi-am dorit ca timpul sa se opreasca fie si pentru o clipa in momentele cele mai fericite ale vietii mele.Stiu ca nu se poate si mi-am propus ,daca nu pot ramane unde e fericirea ,atunci sa aduc fericirea cu mine peste tot .Inca o pastrez in poseta ,dar uneori poseta se fura si odata cu ea zambetul meu,dar am o rezerva ,si acea rezerva sunteti voi .Cei care ascultati ce spun si ce simt ,cei care nu adorm citind cuvintele lipsite de sens ale unei minti imbatate cu mirosul de dorire a mai mult.
                    De ce avem o parere atat de buna despre timp?Timpul ne distruge ,cum poate sa ne vindece ceva ce defapt omoara?Ne omoara corpul ,dar odata cu el sufletul renaste ,ca atunci cand scoti o cutie din debara de mult uitata in intuneric ,iar acolo gasesti cele mai de pret bijuterii pe care ai crezut ca le-ai pietdut.Noi pierdem sufletul ,dar universul nu-l pierde.Atat ranile fizice si ranile sufletului sunt alintate de expresia :" timpul vindca totul" ,atat de fals si totusi atat de adevarat .Timpul da uitarii ,dar nu vindeca .In spatele oricarei rani ramane o cicatrice .O cicatrice foarte sensibila ce se poate redeschide oricand.Rana mea e inca una deschisa ...praful s-a asezat pe ea ,dar inca sangereaza in adancul sufletului meu.

                 Avem nevoie de timp ...sa ne maturizam ,dar avem nevoie de pauze ca sa mai traim un pic copilaria.Timpul se scurge pe langa noi ,si in acelasi timp vine in noi  cu intelepciune si resemnare.

26 de comentarii:

  1. nu cred ca timpul vindeca totul ... cred insa ca Dumnezeu face aceasta prin trecerea timpului

    RăspundețiȘtergere
  2. ... prin faptul ca lasa timpul sa treaca :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Apreciez orice opinie ,dar eu mi-am exprimat-o prin aceasta postare si am sa repet ca nu cred in vindecarea ranilor de catre timp ( Dumnezeu) ,insa cred ca timpul le da uitarii ,dar atat ranile cat si zambetele ,ele fiind doar niste clipe .Multumesc pentru vizita Tuzzumbi si tie Ameli.

    RăspundețiȘtergere
  4. Timpul e o chestie pe care ne-o definim singuri... E adevaram ca ne maturizam, crestem, nu mai aratam la fel , insa intensitatea vietii trebuie traita de fiecare asa cum crede de cuviinta...
    Cateodata iesi din timp, am trait-o si pe asta, este o stare ciudata, greu de definit , insa numai atunci iti dai seama cat de mult inseamna sa iti traiesti viata din plin, si cam cat de plina e lumea de raportari tampite, preconceptii etc
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu cred ca timpul vindeca ranile, dar cu trecerea timpului ele isi pierd din importanta si nu mai dor asa tare.. Scrii frumos! Bafta in continuare ! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. nu prea cred in timpul care vindeca ranile, cred ca viata(toate actiunile, viata care o ducem zi de zi) ne face sa dam uitarii ceea ce ne-a ranit in trecutt. Omul e creat sa uite durerea, sa traiasca in prezent, fara a mai fi ancorat in trecut. Ar trebui sa pastram pentru prezent si viitor doar ceea ce in trecut ne-a facut sa fim mai buni,puternici si fericiti.. Mi-a placut foarte mult postarea ta..:*pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc tuturor pentru parerile voastre.Ana Maria intradevar uneori ai impresia ca iesi din timp,dar timpul chiar si atunci exista fara sa ne dam seama de existenta lui.Love is the answeR sunt decaord cu tine .Ela ideile tale sunt minunate ,si spui cuvintele intr-un fel fascinant,uitam durerea ,dar nu uitam ca ea a existat.O seara buna si voua .

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar timpul vindeca ranile. Putina rabdare si se rezolva. Si da, timpul nu ingheata. Unele lucruri trebuiesc facute la timpul lor. Cateodata e prea tarziu...


    O seara minunata si tie Azucena!

    RăspundețiȘtergere
  9. Timp, timp, timp... dacă ți-aș spune că timpul nu există... Ce s-ar schimba pentru tine? Dacă ți-aș spune că cele trei instanțe ale timpului nu sunt atât de diferite pe cât s-ar crede? Dacă ți-aș spune că timpul poate fi asemănat cu o spirală formată din trei cercuri, însă privit de sus ne apare ca un simplu cerc? Ce s-ar schimba atunci? Timpul vindecă totul? Nu știu. Presupun că depinde de fiecare om în parte și de propriile sale accepțiuni. Timpul însă, este altceva.
    Cu toate astea nu îți voi spune că timpul nu există. Ceea ce voi menționa, totuși, este un scurt dicton latin: Panta rhei.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Andrei S. pentru mine nu s-ar schimba nimic ,dar iti respect parerea.Poate mi-as pune mai multe intrebari ,poate as vrea sa descopar mai mult nu stiu daca ceva s-ar schimba in mine ca mi-ai spune ca timpul nu exista .Timpul meu exista asta mi-e clar ,altfel n-as vedea cum pe zi ce trece cresc,imbatranesc ,ma dezvolt atat psihic cand si fizic.Eu nu cred ca timpul vindeca totul iti spun asta si tie si pufuneatei care daca ai fi citit mai atent ai fi inteles ca timpul vindeca dor parcial ranile.Multumesc pentru vizita si comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. am scris si eu despre timp. am incercat sa-l definesc si sa-l masor in alte masuri fata de cele cunoscute. i-am dat valori noi si m-am legat de el. apoi nu am putut sa ma dezlegde el. cineva mi-a spus ca noi trecem prin timp si nu vrem niciodata sa ne oprim. ideea de baza ar fi sa traim clipa asa cum e ea fara sa cautam intotdeauna raspunsuri. soarta e strans legata de timp si stie sa ne tina pe toti in echilibru.

    RăspundețiȘtergere
  13. Timpul.... e cel mai mare dusman al meu. Deci, eu nu am o parere buna despre el.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cata dreptate ai in aceste cuvnte simple si mari
    Timpul e singurul lucru care se pierde intradevar de asta trebuie sa traim fiecare clipa:D
    Nice work>:D<!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. frumos scris.

    dar eu as inclina sa spun ca timpul vindeca ranile.
    asta am crezut mereu.
    personal asa am simtit.
    am avut momente grele, peste care nu stiam cum sa trec.
    dar in final au trecut.
    au trecut si m-am vindecat extrem de bine.
    din trecutul mai indepartat nu mai am rani deschise.
    din trecutul apropiat inca da.
    dar nu mai dor.
    sunt doar niste cicatrici care dispar si ele incet.

    vindecarea completa cred ca apare doar atunci cand apare cineva care sa te "trateze".
    sau cand apare o alta rana, mai adanca... ajungi sa uiti de cea partial vindecata, iar rana se vindeca singura...

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte frumoase ganduri.timpul este ceva foarte complex.cu timpul crestem, ne maturizam si invatam din greseli.cu timpul reusim sa uitam. si cu trecerea timpului viata noastra se scurge.de noi depinde cu ce intensitate traim fiecare clipa a vietii noastre pentru ca timpul nu sta in loc si nu merita sa il irosim.stiu ca e greu atunci cand rana iti este inca deschisa dar trebuie sa ai vointa si in acelasi timp rabdare.sa constientizezi ca pentru tine tu esti cea mai importanta si ca trebuie sa inveti din greseli sa nu mai lasi pe nimeni sa te doboare!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tu26dor sunt deacord ,trebuie sa traim clipa si trebuie sa ne si resemnam cu trecerea timpului.Lacrimi sterse ,timpul e un dusman ,dar trebuie sa stim sa ne jucam cu viata incat sa transformam dusmanul in prieten. Mallynna si Lilu multumesc.Septembrie iti respect opinia si ai explicat-o atat de bine ac si eu incep sa cred asta .Balaurita sunt deacord cu tine in totalitate ,fara putere si fara vointa nu vom reusi nimic .

    RăspundețiȘtergere
  18. am spus mai sus ca am scris si eu despre timp doar pentru a marca faptul ca timpul este un subiect atat de variat. nu am insinuat niciodata ca mi-ai fi copiat postarile si ar trebui sa le stergi. nu imi dau seama de unde reiese asta in comentariul meu? te citesc ca semn de apreciere pentru felul in care scrii. daca al meu comentariu te-a deranjat, am sa tin minte sa nu ma mai exprim, pentru a nu crea alte dispute.
    o seara buna si sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca poseta ta, doldora de posibilitati de a fi fericit/fericita e un loc un care gasesti curajul si energia de a infrunta fiecare si cu optimism.

    RăspundețiȘtergere
  20. Timpul nu trece niciodata, noi trecem prin timp...
    o zi de toamna minunata acolo la tine sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  21. http://valroller.blogspot.com/2010/08/ganduri-destainuiri-muzica.html - s-ar putea sa-ti placa.
    nu e pe aceeasi tematica, insa are la baza notiunea timpului.

    Imi place mult blogul tau.

    Vali

    RăspundețiȘtergere
  22. Irina poseta mea este un loc si multe altele ,este un sentiment mai mult materializat printr-o poseta in care poti tine atat de multe intr-o incapere atat de mica.Un vis ,sper ca si la tine sa fie o zi de toamna minunata.Valentin imi place intradevar linckul ep care mi l-ai dat ,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ca sa spun altora, timpul nu e un dusman, noi suntem propiul nostru dusman atunci cand vine vorba de clipe,secunde sau momente parcurse in viata. Noi ne ucidem timpul cu nimicuri uneori, noi suntem criminalii si dusmanii nostri, si pentru ca am ucis timpul, sunt si urmari, repercursiuni mai exact :) Frumos post.

    RăspundețiȘtergere