marți, 1 martie 2011

ღMartisoareღ

                                         O continua lupta intre zana primaverii si ducele iernii !



               Am acceptat  martisoarele fara macar sa le stiu semnificatiile, m-am multumit cu :" E simbol al inceputului primaverii " ,dar atunci de ce atatea flori ? Martisoarele se dau de 1 Martie ,florile de 8 Martie ,si totusi ambele sunt simboluri ale soarelui si ale culorii. Atat parfum primavaratic in juru-mi si atata lipsa de magie a primaverii ... unde sunt pasarile care se intorc la cuiburile abandonate? unde sunt ghioceii ? Unde e iarba verde si frunzele abia aparute pe crengile copacilor? Mi-a raspuns mintea mea :" toate sunt in spatele zapezii ,uite iarna n-a fost pic de zapada ,iar acum e cu galeata. E vina ta !" De ce? De ce? Pentru ca intotdeauna e vina noastra pentru ceea ce simtim ,ceilalti ne influenteaza ,dar niciodata nu vor fi responsabili pentru alegerile noastre.

              Am inceput sa numar martisoarele ... nu stiam care de la cine erau , asa ca le-am aruncat, obosita, in noptiera ... E si maine o zi.Toate sarbatorile si-au pierdut din magie ,dar cu tote acestea ne bucuram de fiecare mica surpriza fara macar sa privim dincolo de ea.Cat de superficial!

8 comentarii:

  1. Am un mărțișor pentru tine la mine pe blog, sper să fie pe placul tău. :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Si de la mine un martisor pentru tine..tot la mine pe blog. Sa ai o primavara frumoasa :D

    RăspundețiȘtergere
  3. eu chiar port martisoarele care imi plac :D

    RăspundețiȘtergere
  4. multam frumos ca ma sustii :D

    RăspundețiȘtergere
  5. o primavara frumoasa si sa ai parte de fericire, iubire si impliniri ! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Cineva colecţionează mărţişoarele pe care le primeşte de 20 de ani. Deşi nu scrie nimic pe ele ştie cine i-a dat fiecare mărţişor!

    RăspundețiȘtergere
  7. e frumos sa primesti martisoare, e un gest frumos! e un simbol al primaverii intr-adevar, si parca ne mai scoate putin din rutina zilnica:D

    RăspundețiȘtergere