sâmbătă, 12 martie 2011

ღ Ma pierd printre versuriღ

                     M-am apropiat de casa ciudata din spatele potecii lungi pe care nu credeam ca am sa mai reusesc s-o parcurg .Am deschis usa care a scartait intr-un sunet puternic ,casa era pustie ,peretele era mucegait ,iar misorul de vechi invaluia tot aerul facandu-l sufocant.Am vazut un pian ,am fost atrasa ca un magnet ,mi-am pus degetele pe clapele prafuite ,nu era acordat ,sunetele sunau subred asa cum era viata mea atunci ,dar intr-o clipa ,intr-o schimbare a gandurilor ,cand mi-am dat seama ca ceea ce gandesc ma face fericita si cand mi-am dat seama ca de fapt singura noastra problema e ca credem ca avem probleme si frustrari ,care doar ar trebui lasate cateva clipe, fara sa ni le amintim.Nu se vor rezolva singure ,dar macar putem incerca. Parca vantul a acordat pianul care a inceput sa cante mai frumos decat ar putea canta orice mare artist ,si am inceput sa plang ,ce frumos e sa plangi! Fiecare lacrima era o povara care se elibera din sufletul meu ,le-as fi aruncat pe toate ,dar am pastrat cateva care ma fac fericita.Nu stiati ca exista probmele care va fac fericiti? Aflati acum ,caci o problema e viata in sine ,iar noi o consumam pentru a ne simti bine ,altfel ce rost ar avea sa traim? Daca muncim o viata intreaga poate ne-ar fi mai bine fara .Stiu ca o sa ma judecati pentru gandurile mele ,dar merit asta ,vreau sa ma judecati ,hai faceti-o ,dar nu uitati ca pentru a putea judeca pe cineva corect ,trebuie mai intai sa stii sa te judeci pe tine ,iar noi oamenii ,n-am invatat inca asta si nu cred ca merita s-o invatam.

                As canta note in nebunia viselor uitate pe cerul ce ma incanta cu zambetul suav din norii albi asemenea acelor zane de lapte de care imi povestea bunica din cand in cand.Mi-am lasat sufletul sa cutreiere valurile marii ,muntii cu piscurile acoperite de zapada ,florile multicolore ,soarele ce straluceste reflectat in lacuri ,tot universul si apoi m-am intors pentru ca stiu ca totul poate fi si mai magic pe pamant .

15 comentarii:

  1. da , sunt momente cand unele probleme te fac fericit/a .

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand muncesti cu placere ,viata e chiar frumoasa!...Sunt momente ,in viata,cand "problemele " ti se par majore,chiar disperante...dar peste timp ... pot deveni amintiri placute.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce dragut ai scris, imi place foarte mult imaginea, pt ca imi place pianul. deci imediat ce am vazut ca e vorba de pian am devenit si mai captata:X

    RăspundețiȘtergere
  4. ma pierd tot timpul, dar ca acum nicicand...
    frumos !

    RăspundețiȘtergere
  5. frumos ce ai scris dar nu's deacord cu partea ''Nu stiati ca exista probmele care va fac fericiti? Aflati acum''pt k o problema indiferent de natura ei e o problema si nu poti spune k te face fericit/a...faptul k poti fi fericit/a daca reusesti sa rezolvi acea problema e cu totul altceva. ''viata e o problema'':))cum poti sa zici asa ceva...nush cel putin din punctul meu de vedere viata e o comedie in care tre sa razi de oricine si orice situatie de ori de cate ori ai ocazia..asa fac eu si ma amuz destul de mult chiar daca uneori ajung sa fac misto si sa jignesc cu asta..da ideea e k eu rad de asa zisa ''problema''(viata)...cate n as vrea sa spun pe tema asta...pff dar mi e lene sa scriu atat..reluam subiectul asta odata:Pdar ''cap-coada''o problema e o problema si daca nu imi da cineva un exemplu convingator de problema care te poate face fericit/a ramane ca mine:*

    RăspundețiȘtergere
  6. aa uitai....nimeni nu are dreptul sa te judece pe tine ci doar ce ai scris..asta nu prea inteleg oamenii k nu trebuie criticat/judecat autorul..ci doar ideea in sine:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Unknown_avenger_93 : Eu sunt o problema in sine ,viata mea e o problema in sine ,ma refeream la viata mea ,eu nu pot rade de oameni ,ti-am mai spus ,urasc oamenii ,cum pot rade de ceva care ma dezgusta ? Asa ,in fine ,autorul merita sa fie judecat ,caci ideile ii apartin si merita sa fie judecat ca nu si le poate pastra pentru sine ,sigur ca eu comentez ideile care au mai fost comentate de mii si mii de alti oameni inainte ,dar daca poate si cea mai mica idee nesemnificativa e ceva ce nu a mai fost spus pana acum? Desi greu se face asa ceva exista o posibilitate ,acesta e motivul pentru care scriu ,pentru a spune ceva nou si inovator nu pentru ca toti sa afle ideile mele ,mai ales daca ele se potrivesc varstei mele .

    Ps : Am scris numai bazaconii acum caci ascult melodia :" everytime we touch ",iar atunci cand nu e liniste in camera nu ma pot concentra ,pana si cand tastez simt ca-mi explodeaza capul cand aud sunetul tastelor.

    Inca ceva : viata ne aduce problemele ,deci ea ni le creeaza ,de obicei intr-o seara daca se intampla mai multe lucuri penibile decat distractive seara se numeste una ingrozitoare de care vrei sa uiti cat mai repede ,asa e si cu viata ,daca in ea se intampla mai multe lucruri care nu ai vrea sa se intample atunci ea este o viata problema ,sigur ca daca esti ca tine :)) adica sa faci " haz de necaz" cum se spune ,viata nu mai e asa ,ba chiar si pentru mine mereu am spus ca e ceva care merita trait cat mai frumos ,dar eu nu vorbesc doar din prototipul ideilor mele ,ci din ceea ce aud ,ma inspir din viata ,din lume ,din oamenii care ma inconjoara .Imaginatia nu mi s-ar fi dezvoltat daca nu as fi auzit atatea opinii si n-as fi vazut atatea imagini ,caci de asemenea "gandesc foarte bine in imagini" spunea cineva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Unknown_avenger_93: Nu am uitat ,dar am uitat nici nu stiu cum vine asta ,voiam sa mai zic : :* si eu pe tine :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Uneori ,apar probleme in situatii neprevazute si atunci trebuie sa iei cea mai buna decizie pe loc,daca reusesti sa faci asta esti cel mai fericit/a,chiar daca problema nu s-a rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  10. De cate ori se intampla sa iti mai citesc postarile de pe blog am impresia ca aici,ai creat un fel de alta lume.
    Si stii ce mi-a placut foarte mult in postarea ta?!faptul ca in prima faza ai dat impresia ca noi,ceilalti te putem judeca,dar mai apoi ne-ai amintit ca nu e dreptul nostru.
    Ai scris foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Astazi am aflat ca in Cabala sta scris ca "Dumnezeu numara lacrimile femeilor.",dar si de ce face asta.Pentru ca femeile au o intelegere superioara a problemelor vietii si atunci cand le inteleg,ele plang.Asa,Dumnezeu stie ca cineva ii "decodeaza" opera si spera ca intr-o zi va fi cineva care sa traduca totul intr-o harta care ne va calauzi inapoi in Paradis.

    RăspundețiȘtergere
  12. O persoana care nu a avut niciodata probleme nu va putea sa aprecieze fericirea asa cum va aprecia acest lucru o persoana trecuta prin necazuri.

    "Daca nu avem iarna, atunci primavara nu va fi atat de placuta"

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce cuvinte frumoase.Stii..din aceasta postare am invatat sa vad partea buna a problemelor si sper sa tin cont de asta de acum inainte.
    Zici sa te judecam?nu avem acest drept, daca nu suntem in spate sa avem o judecata asupra propriei noastre persoane.

    RăspundețiȘtergere