joi, 24 februarie 2011

ღMastile privirii meleღ

                             Vorbeam cu tine cand mi-ai spus :" tu nu esti asa" te-am intrebat timid: " dar cum sunt?" ,si mi-ai raspuns cu ochii in tavan ,fara sa fi convins de cuvintele pe care le rosteai ,observam tremuratul tau din voce ,de parca voiai sa-mi ascunzi ceva si totusi sa-mi spui . Ai reusit sa murmuri pana la urma :" porti o masca" , cu greu am deslusit ce ai rostit ,si totusi m-am prefacut ca n-am inteles ,nu stiam ce sa-ti raspund ,dar am stat cateva clipe ,uitandu-ma in oglinda din ochii mei ,care imi par acum mai mult inegali ,decat un" lac de mister" asa cum imi spunea el... el fiind eu ,eu cu tot ce includ ,iar tu esti o alta parte din eu ,pentru ca totul e doar in mintea mea. N-am simtit nevoita sa dau explicatii ...

                               Am mii de masti ,toate impreuna reprezentand adevarata mea privire ,uneori demonica ,alteori angelica.Cu tine sunt asa ... mica ta stea ,cu el sunt altfel , dar cu ei sunt eu ,eu cu mastile mele pe care le schimb intr-o infinitate de situatii cunoscute sau necunoscute , rationale sau irationale ,placute sau neplacute, frumoase sau urate ,asemenea mie sau asemenea celuilalt eu.Ma pierd in masti ,greu ma regasesc ,simt ca alunec de pe valul pe care ma aflu si pic ,ah! sunt in aer ,nu am nici o parasuta ,nici macar o saltea pentru a- mi salva viata ... Mi-e frica sa nu ma acapareze complet ,si totusi asta sunt eu ,toate mastile in acelasi timp ,dar fiecare mi-o arat in alte imprejurimi.

17 comentarii:

  1. "Am mii de mastii..." multe intelesuri,mesaje, ar putea avea .
    frumos ceea ce scri.original TU

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare dintre noi avem mii si mii de masti,adevarat fata putin si-o mai arata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer am o singura fata....poate pe viitor o sa imi iau si eu o masca :D poate...

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt zile"Fara masca "...atunci trebuie trebuie sa iti citeasca sufletul sa vada cine esti si nu oricine poate :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Fara aceste masti e indicat sa te cunosti doar tu, caci daca le mai stiu si altii te pot invinge cu propriile-ti arme.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un actor,specialist in travestiuri (intruchipase mii de alte chipuri) intrat intr-o zi la cabina, a inceput sa se demachieze.Dupa cateva ore l-au gasit cazut,cu fata plina de sange.
    Incercase sa-si dea jos propria fata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiecare avem cate o masca. Fara ea... am fi niste oameni morti :)

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu simt multe masti asupra mea. Dar fara ele nu cred ca m-as descurca, nu as reusi sa traiesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. ai grija sa nu ramana lipite de fata ta acele masti...

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu cum sa ma exprim ca sa te fac sa intelegi in momentu asta k imi e prea somn..da nu e adevarat ce ai scris...''lucrurile'' de care vorbesti tu nu se numesc ''masti'' ci sunt simple adaptari la lucrurile care se petrec intr-un anumit moment ,poti sa spui k porti o ''masca''atunci cand joci teatru...pt k atunci nu esti tu...partea faina e k teatru poti juca si intr-o piesa de teatru si in viata de zi cu zi...tzine de tine sa decizi unde iti place sa joci mai mult:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Rafael: Multumesc.CU totii avem masti.

    ...ღ...dream...ღ... : Asa este ,dar asa a fost dintotdeauna ,nu poti fi la fel cu toti oamenii ,fiindca noi suntem creati din acele masti ,noi insine ,asa cum ne-am nascut ,puri ,lipsiti de imperfectiuni ne-am schimbat in masti diversificate.

    Jigsau : Eu cred ca si tu ai cel putin o masca ,cu totii o avem ,macar in fata unui important om de afaceri ,pentru ca exista sansa de a nu putea impresiona cu ceea ce esti ,nu stiu daca tu simti asa ,dar asta este parerea mea.SI pana la urma mastile astea sunt de fapt doar priviri ale mele ,intr-o situatie ma pot incrunta ,iar in aceeasi situatie in momente diferite pot sa rad ,sunt niste masti sufletesti pentru mine.

    Iulia: probabil ca sunt si astfel de zile ,dar mi-e greu sa fac diferenta dintre ele ,pentru ca daca te obisnuiesti sa-i arati unui om ceva ,ti se va parea ciudat sa te schimbi si doar pentru a fi " fara masca".Desi poate se merita ,iar cine cu adevarat imi demonstreaza ca e de incredere ma va vedea cel putin odata fara masca.

    C.L.M: Sunt deacord cu tine.

    tatookis: Interesant ,nu se mai regasea si isi vedea fata ca o masca sau poate nu se mai suporta sufleteste.


    Pacatoasa: probabil.

    Rosaline: Asa simt si eu.

    Nymphetamine: deja fac parte din mine acele masti ,acum incerc doar sa imi dau seama care sunt mastile si acre imi sunt privirile reale.

    O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Unknown_avenger_93 :Nu vreau sa ne mai contrazicem ,o facem deja prea des . Da sa vi la teatru maine :* ,chiar daca ai zis ca nu vi ,uimeste-ma si vin-o.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, asa cum au zis si unii dintre cei de mai sus, fiecare dintre noi purtam masti in unele momente ale vietii, insa bine ar fi sa stim cand deja e prea mult, sa stim cand sa renuntam la ea, sa nu ne creeam o lume dupa ea.

    RăspundețiȘtergere
  14. "o mască este un instrument prin care ne optimizăm şi ne augmentăm şansele de „a reuşi” în societate şi în relaţii. Viaţa este un continuu bal mascat, la care cele mai frumoase măşti sunt admirate, adulate şi premiate."
    (http://lataifascuradu.wordpress.com/2010/09/26/mastile-noastre/)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimate fan al Papagalului Gigelinno(Jegsau)! Iti trimit urmatorul mesaj pentru a afla adevarul despre acesta. Te invit sa afli de unde au fost copipestuite, apoi putin modificate, anumite articole de pe blogul acestui "geniu" numit Florea

    Aici poti citi descrierea Papagalului Gigelinno (aka Florea) http://laopizza.blogspot.com/2011/01/documentar-papagalul-gigelinno.html
    Aici poti citi descrierea Papagalului Larry
    http://jigsau.blogspot.com/2011/02/papagaljungla-my-town.html (compara te rog si data la care articolele au fost postate)




    Casa mea http://laopizza.net/2011/02/19/casa-fanteziilor-mele/
    Casa lui http://jigsau.blogspot.com/2011/02/casa-mea.html



    Tutorialul meu http://laopizza.blogspot.com/2010/05/cum-sa-fi-idiot-si-on-line.html
    Tutorialul lui http://jigsau.blogspot.com/2011/02/cum-sa-devii-idiot.html



    Experimentul meu http://laopizza.blogspot.com/2011/01/ma-pis-pe-priza.html
    Si al lui (original nu?) http://jigsau.blogspot.com/2011/01/voi-ce-ziceti.html



    10 motive ale mele http://laopizza.blogspot.com/2010/04/10-chestii.html
    10 ale lui http://jigsau.blogspot.com/2011/01/10-flori.html



    Eu dictator http://laopizza.blogspot.com/2010/10/daca-as-fi-pentru-12-ore-dictator.html
    El presedinte http://jigsau.blogspot.com/2010/11/dacas-fii-presedinte.html

    Parea mea despre limbajul de chat http://laopizza.blogspot.com/2010/04/mass-uri-tampite.html
    Parerea lui despre limbajul de chat http://jigsau.blogspot.com/2011/02/ce-nu-su.html


    A mai copiat unele articole de la mine, dar au fost sterse.

    Multumesc! Sper ca acum ai aflat adevarul despre Florea!

    Poti sterge acest comentariu dupa ce l-ai citit, am vrut doar sa arat ca acest blogger pe care voi il vedeti ca fiind amuzant si genial, este in realitate un plagiator care isi asuma laudele pentru munca altuia.

    RăspundețiȘtergere
  17. ,,Am o mie de masti" Asa este si in cazul meu, depinde cu cine sunt in preajma, dar sunt eu nu pot spune ca ma prefac, actionez ca o fetita cuminte uneori, iar alteori ca o fetita rea...:))

    RăspundețiȘtergere