duminică, 20 februarie 2011

ღIntr-o lume de visareღ

                   Am stat cateva clipe cu gandul la inceputul a ceea ce o sa spun ,imi este teama sa nu fiu inteleasa gresit sau sa fiu acuzata de idei incerte sau chiar de ganduri de neinteles.Poate asa imi sunt gandurile ,dar voi n-are trebui sa stiti asta si totusi ...Uite ,am facut un inceput doar punand litera cu litara ceea ce gandesc pe un fond alb ,rece si plat:

                      Mereu am crezut ca nu traim ,nu suntem in viata ,noi visam ,ne conducem viata prin proprile noastre miscari de dans energic pregatit orincand pentu a schimba ritmul . Muzica e mereu alta ,de la cea clasica la rock-ul disperant ,de la cea activa la cea mai romantica ,de la mine la tine .Insa uneori ne este greu sa ne miscam pasii si corpul pe ritmul schimbator ,atunci ne pierdem intr-o lume a noastra ,poate una superba sau alta din care am vrea sa iesim ,dar ce conteaza atata timp cand suntem fericiti?
                       O sa ne trezim din acest vis numit : viata ,atunci cand vom face cunostinta cu lumea de dincolo ,aceea a adevaratei cunoasteri ,a absolutului ,a idealului ,a ceea ce am vrea sa fim sau nu .Moartea va pune stapanire pe trupurile noastre odata ,atunci ne vom trezi cu adevarat
                      " Nebun este cine traieste in propria-i lume" ,cu totii suntem nebuni in felul nostru ,asta ar trebui sa fie calitatea pentru a face diferenta intre ceea ce putem sa fim si ceea ce vrem sa fim.

21 de comentarii:

  1. te-ai gandit ca asta e viata reala si curand trb sa visam ?....

    ca acolo zici ceva de gen sa ne trezim din vis..eu nu cred...

    RăspundețiȘtergere
  2. toti traim in aceeasi lume si suntem la fel de nebuni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Replay la comentariu care mi l-ai dat la mine:


    ai zis'o ...ai zis ceva gen puya canta la fel ca parazitii...n-ai sa vezi asa ceva in viata ta :))Crede'ma

    RăspundețiȘtergere
  4. Invizibilul: Suntem nebuni ,toti suntem nebuni.

    Jigsau :Nu e un indemn in a ne trezi dintr-un vis e de fapt o remarca a mea ,ca atunci cand vom muri de fapt ne vom trezi ,sper ca acum ai inteles ,eu ador visarea .Imi cer scuze daca am fost prea rece in ce am scris pe blogul tau ,dar doar am spus ce gandesc.Sper ca o sa mai intri pe blogul meu fiindca mie imi place al tau.

    Nymphetamine: Suntem la fel de nebuni ,dar unii o arata mai mult decat altii.

    O zi frumoasa tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Jigsau: Am uitat sa-ti spun ca poate e asa cum zici tu ,acum e realitatea si apoi visarea ,dar am impresia ca noi insine ne controlam sentimentele astfel incat mi se pare ca e un vis ,nu stiu ,poate sunt eu prea entuziasmata de cele mai banale si marunte lucruri ,dar sincer viata e atat de frumoasa ca am impresia ca totul este un vis ,si nu inseamna ca realitatea va fi mai urata ,poate chiar mai frumoasa pentru ca visele se transforma de multe ori in cosmare doar din cauza temerilor noastre.

    RăspundețiȘtergere
  6. una din "metaforele" mele preferate este asta


    "Viata'i prea frumoasa ca sa fie suferita"

    si cred ca am explicat tot:))



    P.S: cu toata placerea o sa intru aici ... pe blog la tine ..ne pot lua ce vor ei salarii,pensii,viitor...dar never nu ne va lua dreptu la exprimare:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Jigsau: Da ,interesanta " metafora" . Sa stii ca in comunism dreptul de exprimare nu era atat de larg ,ni l-au luat odata ,nu ni vor lua si a 2-a oara.

    RăspundețiȘtergere
  8. frumoasa postare...ca de obicei...''am impresia ca noi insine ne controlam sentimentele astfel incat mi se pare ca e un vis'' f fain ai spus si nici nu stiu daca iti dai seama cat adevar e in cuvintele alea. Realitate,vis,nebunie,imaginatie sau orice altceva e atat de frumos daca stii sa te bucuri de lucruri marunte cum ar fi o simpla privire in ochii unei ''stele'' care poate spune atat de multe sau un sarut care iti poate deschide sufletul..kndva o sa va dati seama k nu exista lucruri mai importante si mai frumoase decat astea desi adineauri le-am numit marunte.''Gandurile dominante vor gasi INTOTDEAUNA o metoda de a se manifesta,mai ales knd sunt alaturi de sentimente nobile si puternice'' ASA CA VISUL POATE DEVENI ORICAND REALITATE desi in unele cazuri visul e vis,realitatea,realitate,visul e realitate si realitatea e vis:P si gata k deja ma doare mana...si partial capul..BTW ROCK-UL NU E DISPERANT..las k vezi tu:*

    RăspundețiȘtergere
  9. spune mereu ce crezi, fiecare persoana are dreptul la o parere !:)
    cat despre ce ai scris, eu sunt perfect de acord cu tine, nu prea stiu ce sa comentez, dar imi place cum scrii!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista persoane pentru care visele reprezinta o lume paralela.:) Atunci cand viseaza aceste persoane traiesc de fapt o alta viata... De exemplu, in vise se reintorc in aceleasi locuri, sunt acelasi personaj, regasesc aceleasi cunostinte, si toate acestea sunt diferite de cele din viata reala, nu exista in viata reala... sigur noi controlam tot si El...

    RăspundețiȘtergere
  11. Doar în vise mai putem simţi că trăim, realitatea este cum este ea, cu greu putem încerca să schimbăm cursul lucrurilor, dar în vis ne putem imagina tot ce ne face fericiţi, în vis putem zâmbi, putem zbura...

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare este "nebun" în felul lui. Doar că uneori trebuie să se strecoare printre cei care nu vor să recunoască asta şi să îşi vadă de drumul său.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ţi-am lăsat o leapşa la mine pe blog numită Chestionarul lui Proust.
    Te-am adăugat şi în blogroll pentru a vedea mai uşor ce scrii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Unknown_avenger_93: Deci sa inteleg ca ai citit si comenturile de te legi de ele ? :))Nu ,nu-mi dau seama cat adevar e in cuvintele alea ,stii ca eu nu prea gandesc ce spun asa de felul meu ,cand am scris aia inca se mai simtea efectul Wiskyului si a lichiorului:)). Ei bien sunt lucruri marunte si stiu deja ca sunt foarte frumoase ,dar trec ,timpul le acopera ,chiar daca nu crezi in existenta lui ,crede-ma exista si e infinit.Nu stiu ce sa zic de sentimentele astea nobile ,probabil in majoritatea cazurilor nu exista ,pentru ca orice sentiment este egoist si manipulator ,in fine :)) Hai mai ca nu am zis nimic rau de rock :*.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lavinia : Stiu ca fiecare are dreptul la propria lui opinie si iti multumesc pentru vizita.

    Kateryna: Da ,asa este ,din aceasta cauza as vrea sa schimb realitatea in vis pentru a o putea controla ,singura mea teama ar fi ca visele sa nu se transforme in cosmare din cauza temerilor noastre ,care uneori nu pot fi controlate.

    Costea:Da ,asa este.Iti multumesc pentru leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Viata este un vis in visul visat in timpul visului.Ma gandesc de cate ori trebuie sa ne trezim pentru a deveni perfect constienti de asta.
    Sau de cate ori trebuie sa murim pentru a trai cu adevarat.
    Intr-o carte publicata prin '99,un om pe cvare i; admir si stimez din toata inima,profesor de matematica,scria:
    "Sa recunoastem,nasterea e mult mai greu de inteles decat moartea.Fie si numai pentru ca,oricum,e mai in varsta,ceea ce nu inseamna ca perechea ei din toate timpurile,moartea,e mai tanara si mai frumoasa.Dar nasterea e mai greu de inteles in primul rand pentru ca are un tipat victorios,tipatul de nastere.
    Sunt insa inchipuiri ale oamenilor in care moartea este si ea o nastere pe lumea Cealalta,adica are si ea un tipat victorios.Ce batalie trebuie sa fi fost in viata de zi cu zi a celor nascuti,in viata de om cu om,daca Dincolo exista un tipat victorios!Ori, poate,nasterea noastra este o simpla imbolnavire de microbul Pamantului,iar moartea,e insanatosire,acolo..."

    RăspundețiȘtergere
  17. Deja nebunia a ajuns la cel mai josnic nivel, bine nebunia unora... ca nu toata lumea e nebuna in sensul rau al cuvantului! Imi plac gandurile tale!

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu cred ca ne vom trezi din visul numit viata abia cand vom face cunostinta cu lumea de dincolo... nu cred ca suntem constienti de asta multi dintre noi...

    RăspundețiȘtergere
  19. toti avem handicapatul nostru , nimeni nu este intreg la minte .nimeni nu stie cum e sa fi...

    RăspundețiȘtergere