joi, 10 februarie 2011

ღIndependenta sufletuluiღ

                       Citeam o carte , m-am oprit brusc si am plecat privirea catre podeaua uda ,nu stiam motivul pentru care podeaua se umpluse de o apa rece si infioratoare ,dar apa se intindea fulgerator de repede ,parca voia sa ma inece cu valuri si atunci am observat ca am un suflet. Uitasem sa traiesc ,uitasem ca am sentimente pana mi-au fost trezite de dusul rece pe care il meritam.Apa continua sa se mareasca si se lovea puternic de canapea ,incepusem sa ma tem :"Daca voi fi inundata sub sivoaie de lacrimi albastre? " Nu erau ale mele ,ci ale casei batrane satula de atata timp ce o mutilase ... Dupa pereti cadea var ,tavanul nu mai exista decat in unele locuri ,iar obiectele erau imprastiate peste tot . Asta era viitorul acestei case ,m-a cuprins o melancolie cand am vazut imaginea viitorului si mi-am spus ca nu mai vreau sa vad niciodata ceea ce o sa fie . Am aruncat cartea care a fost imediat inghitita de valurile tumultoase si purtata spre alte taramuri . Eu am fugit pe o poteca si am tot fugit ,am intrat pe o usa si m-am trezit in prezent . 

                 Ce imagine a viitorului neclara! De ce nu puteam sa vad cladiri imense si triumfatoare ,masini zburatoare si strazi etajate? Probabil m-as fi speriat oricum ,caci ar fi disparul dragutul trandafir din spatele gradinii mele fiind inlocuit de cine stie ce inventie ingenioasa ...si totusi mai bine vedeam asta decat case distruse ,lumi inundate ,pamant crapat si plante uscate.
                        Suntem independenti si facem ce vrem ,vom alege culoarea si naturaletea sau tehnologia si dezvoltarea? Oricare va fi ,vom sti ca am facut-o cu sufletul ,atunci hai sa trimitem energie spre lumi necunoscute si sa visam in continuare la depasirea granitelor GALAXIEI.

18 comentarii:

  1. Superb. "Suntem independenti si facem ce vrem ,vom alege culoarea si naturaletea sau tehnologia si dezvoltarea? " Perfect de acord. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu prea sutn de acord cu ultimul paragraf. mi-a adus aminte de un citat : "prea multi bani sunt cheltuiti pe explorarea spatiului in timp ce oamenii mor de foame Pe pamant."

    RăspundețiȘtergere
  3. Nymphetamine FALS...oamenii care mor de foame pe pamant nu mor din cauza banilor cheltuiti pe explorarea spatiului ci datorita indiferentei si egoismului anumitor persoane . si chiar daca ar fi cum zici tu ... explorarea spatiului reprezinta evoulutie...iar evolutia e singura sansa a rasei umane...asa k mai bine mor unii de foame(app tre sa fi tare prost ca sa mori de foame) decat sa moara toti pt a trai cativa care nu contribuie cu nimic! ''culoare si naturalete sau tehnologia si dezvoltarea?'' pt mine intotdeauna va fi culoarea si naturalete pe primul loc dar asta nu inseamna k nu pot avea parte si de dezvoltare si tehnologie:P (Universul e un mister iar ''misterul e cea mai frumoasa traire umana'') f interesant ..ar trebui sa pui pe cineva sa iti interpreteze visul...chiar sunt curios ce ar spune. BRAVO imi place:P

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos...imi place partea cu "energia"...chiar ar trebui sa transmitem cat mai multa..Universului si tuturor...Imi place cum gandesti >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Gigelinno1993: Multumesc

    Flyerboy: Este o intrebare careia nu-i vom putea raspunde niciodata .

    Nymphetamine: Stiu ca mi-am mai spus la o alta postare ca mor oameni fiindca sunt cheltuiti prea multi bani pe exploatare ,dar fara aceasta noi am fi fost in epoca de piatra ,nu am fi fost unde suntem acum si desi spunem ca o ducem rau ,sa fim seriosi mereu am sustinut ca o ducem rau si acum 50 de ani si acum 100 de ani . Oricum mor unii oameni si se nasc altii ,asa e viata .In orice lucru rau poate fi ceva bun ,avem nevoie de explorare si de exploatare ,dar si de oameni sanatosi.

    ...Stefix...:Iti multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa transmitem cat mai multa iubire Universului si tuturor!
    Viitorul nu trebuie sa te sperie, dimpotriva, trebuie sa-l privesti cu incredere, dar sa traiesti in prezent, pentru ca altfel risti sa pierzi momente frumoase care se intampla in viata ta si carora nu le acorzi suficienta atentie datorita preocuparilor pentru ceea ce urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sunt in aceeasi situatie! Cand ma gandesc la viitor, vad totul schimbat, totul urat! Si deseoir plang...:[ Sa stii ca m-am regasit in aceasta postare. Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am iesit de mult timp din Galaxie ! Trag pe dreapta si va astept !

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt momente cand apreciez ca traiesc in aceste vremuri , dar uneori rad de lumea in care ma aflu

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt anlizate, deja, 150 de alte planete pe care este posibil să existe viaţă inteligentă...

    RăspundețiȘtergere
  11. dureros vis...Dar ce moarte poate fi mai placuta decat inecul? Inconjurat de ceva atat de pur si perfect ca apa...Scuza-ma, poate sunt cam morbida la ora asta. Voiam doar sa stii ca mi-a placut postarea ta..

    RăspundețiȘtergere
  12. septembrie: Sunt deacord cu tine si mai frumos de atat nici nu puteam s-o spun .

    ganduri.aruncate.pe.net.: Iti multumesc ,eu as vrea sa nu vad viitorul distrus ,dar nu uneori nu tine doar de ceea ce-mi doresc.

    Invizibilul: Si eu sper ca voi iesi in curand din GALAXIE ,doar prin faptul ca scriu si sper ca asta va fi un ajutor pentru mine.

    Iris Tiron:Trebuie sa fie si astfel de momente ,viata trebuie sa aiba si haz

    Cătălin:Cat am zis sa ies din Galaxie ma refeream sa depasesc granitele prin cunoastere ,munca si talent ,dar este foarte interesant ceea ce mi-ai spus.

    Rosaline:DA si eu cred ca este o moarte perfecta ,dar totusi este o moarte ,toate sunt dureroase atat pentru tine cat si mai dureroase pentru cei care raman dupa tine. Nu-ti face griji orice subiect il anlizez cu zambetul pe buze fie ca e vorba de viata sau de lumea de dincolo asa numita moarte .


    VA mai astept pe blogul meu ,cu drag Azucena.

    RăspundețiȘtergere
  13. ai un fel frumos de a scrie, cumva artistic:)

    RăspundețiȘtergere
  14. "culoarea si naturaletea sau tehnologia si dezvoltarea" - intre astea trebuie sa fie un echilibrul pt ca lumea nu poate exista fara culoare si naturalete si nu poate progresa fara tehnologie si dezvoltare. iar in lumea in care traim echilibrul lipseste. yin si yang, echilibru, armonie. cred ca asta a vrut sa zica si nymphetamine ca exista un dezechilibru.

    independenta sufletului si dependenta trupului. cu sufletul vei putea oricand sa zbori in alte galaxi

    daca privesti bine universul vei vedea ca totul este in echilibru.

    Unknown_avenger_93 - tu trebuia sa te nasti in niger ca sa vezi cat de prost trebuie sa fi ca sa mori de foame

    RăspundețiȘtergere
  15. Viitorul unui om, ca si al unei lumi se construieste nu se viseaza, dar uneori avem nevoie de vise penru a evada din rutina de zi cu zi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Unknown_avenger_93 spui asta pentru ca probabil ai tot ce iti trebuie insa daca ai fi in locul acelor persoane ai da orice pentru un colt uscat de paine si nu te-ai simti prost.
    nu toata lumea are parte de confort, nu toata lumea isi permite sa stea la pc, si sa atunce cu banii in stanga si in dreapta.

    :D:D:

    RăspundețiȘtergere
  17. "vom alege culoarea si naturaletea sau tehnologia si dezvoltarea?", după mine cred că deja am ales tehnologia şi dezvoltarea... din nefericire...
    ps: Unknown_avenger_93, "app tre sa fi tare prost ca sa mori de foame", unde oamenii mor de foame nu este vorba de prostie... cred că nu realizezi ceea ce spui, "care nu contribuie cu nimic", întradevăr sunt oameni care nu se zbat nici pentru copii lor să le dea de mâncare, dar sunt copii care nu au nici o vină, copii care ar fi bucuroşi să aiba măcar firimiturile de la masa ta... nu generaliza... îmi dai impresia că faci parte din echipa lui Băsescu...

    RăspundețiȘtergere