sâmbătă, 5 februarie 2011

ღ Adio iarnaღ

              De cand primii fulgi obraznici s-au asezat pe poteca din fata casei mele imi doream ca iarna sa dispara ,dar abia acum cand vad cum fiecare nor se indeparteaza si se opreste din plans lacrimi inghetate si cum fiecare gand al meu se indeparteaza de puritatea albului ce ne inconjoara simt cum un fior rece imi trece prin sira spinarii .As vrea sa opresc timpul ,sa raman un minut langa tine in zapada ,sa ma joc, cu blandete, cu degetele tale si sa-ti spun ca iarna e anotimpul meu preferat ,fiindca acum te-am intalnit pe tine ...pe cine ? Nici eu nu stiu ,astept sa descopar cu fiecare pas pe care il parcurg pe drumul lung al vietii .Cred ca am sa descopar, datorita tie, ceea ce am cautat de mult si totusi ce rost are sa-mi scriu sentiemtele fara sa le gandesc ? ce rost are sa plictisesc cu cuvinte fara sens ,care maine nu vor mai insemna nimic sau cu povesti pe care nimeni nu si le va aminti ,doar noi doi ,ce ne plimbam odata prin zapada pana la genunchi si inghetam unul langa altul ,dar nu conta decat faptul ca eram acolo pentru tine si tu pentru mine . 
              Am stat mult sa ma gandesc daca sa scriu azi in blog ,daca prin ce voi face nu voi crea in juru-mi un intreg cerc de sentimente confuze si asta doar fiindca iarna incepe sa se retraga usor, usor . Mi-e teama ca schimbarea sa nu intervina si in sufletul meu ,sa nu-mi incalzeasca firea si totusi de ce n-am fi fericiti de prezent ,de ce am trai in viitor fara macar sa-l cunoastem sau de ce ne-am lega mereu de trecut? N-ar fi mai bine sa traim prezentul ,inca mai e iarna peste tot ,dar in mine ... in mine mai e ? As vrea sa mai fie fiindca mi-e frica de schimbari ,dar daca nu vom incerca cum vom stii daca nu asa ne-ar fi cel mai bine?

           O iarna superba, invalutia in muzica vantulul ce ghideaza fulgii pe valsul sau lejer si de ce n-ar fi? Doar iarna putem intalni splendida regina a ghetii :
-blanda si dura 
-frumoasa si malefica 
-darnica si doritoare
-abstracta si pamanteana
-ciudata si normala
-iubita si urata
-confuza si hotarata 
Exact ca noi ,toate in acelasi timp in momente diferite ...Nu vreau sa pleci iarna !Mai stai putin cu fulgii tai plapanzi si panzele tale albe ce decoreaza copacii ca niste brazi plini de betea alba.

19 comentarii:

  1. nici eu nu vreau sa plece iarna ca este anotimpul meu preferat , ... dar totusi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, din pacate realizam prea tarziu lucrurile care ne provoaca un sentiment de placere, prea tarziu insemnand cand ele pleaca. Asa se intamla mereu, indiferent. Poate asta e structura oamenilor, sau poate este doar o idee fixa pe care nu o putem inlatura. Frumos scris, desi nu imi place iarna:]

    RăspundețiȘtergere
  3. ai scris foarte frumos . tine-o tot asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iris Tiron: Multumesc pentru sustinere.

    ink.heart.for.poem:Sunt deacord cu tine .Nici mie nu-mi placea iarna ,dar am invatat ca trebuie sa ne bucuram de orice primim ,iar daca ni se ofera fulgi si zapada macar sa ne bucuram de ea

    Denisa: Multumesc.

    O zi placuta tuturor !va mai astept pe blogul meu .

    RăspundețiȘtergere
  5. eu vreau sa plece... nu o mai suport..

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce pot spune...scri genial!:XCat despre plecarea ierni...imi e un dor cumplit de vara!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa plece!!! nu o mai vreau!! vreau sa fie primavara!!! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. fiecare anotimp are rostul lui si timpul lui. desi nu cred ca a plecat de tot iarna; e abia februarie :D

    RăspundețiȘtergere
  9. in tine mai e iarna??...nu stiu daca mai e sau nu dar o sa incerc sa mentin iarna pt tine cat de mult pot iar dupa ce va trece si sigur va trece voi incerca sa iti arat cat de frumoasa e primavara si asa mai departe.....asta numai daca o sa imi dai voie si o sa imi dai:P. BTW:''ADIO IARNA'' e opera mea preferata:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Nymphetamine si tasha : Si eu voiam sa plece ,dar am spus si motivele pentru care nu mai vreau sa plece ,dar intr-un mic coltisor al mintii mele inca vreau sa plece ,fiindca timpul trebuie sa-si urmeze drumul scris .
    Amelie: Multumesc si tu scri minunat ,intotdeauna ceea ce scri imi acapareaza atentia intr-un mod deosebit.
    Pacatoasa: Nu stiu ce sa adaug ,voi intretie admosfera si eu cu un Adio pentru iarna si cu un : te mai astept pe blogul meu pentru tine.
    simplu: Tocmai ,am vrut sa nu fie deja primavara cand scriu acest post pentru a imi arata mai puternic dorinta ca iarna sa ramana .
    Mallynn: Multumesc

    O zi placuta tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te invit si pe celalalti blog al meu :x cu poezii :"> As dori sa stiu parerea ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Adio iarna....sa vina primavaraaa ..abia astept plimbarile interminabile din parc

    RăspundețiȘtergere
  13. Mallynna: Sigur ca ti-am vizitat si celalalt blog.

    Flyerboy : Sper ca si eu sa am parte de "plimbari interminabile prin parc " primavara aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Unknown_avenger_93 : Of ,tie ce sa-ti mai zic ,cred ca ti-am zis atatea ca te-ai saturat . Oficial :Iti multumesc ca mi-ai citit postarea si ca astfel a devenit favorita ta ,dar sper ca si restul iti vor face o placere tot atat de mare
    Neoficial : Te urasc ,ti-am zis sa nu citesti ,dar ce ? Ma asculti tu vreodata ? " Si eu pe tine " :*

    RăspundețiȘtergere
  15. ce e mult nu e sanatos ..eu astept primavara

    RăspundețiȘtergere
  16. Ne putem regasi in fiecare anotimp pentru ca fiecare are "acel ceva" special, unic ...

    RăspundețiȘtergere
  17. ai scris foarte frumos, dar din pacate timpul nu se poate opri...

    RăspundețiȘtergere