vineri, 28 ianuarie 2011

ღVrajitoarea din fiecareღ

                        "  Nu m-am gandit niciodata asa "  mi-am zis dupa ce am vazut o femeie "deosebita"
.Toti ar fi zis ca este doar o ciudata ,dar de cate ori e nevoie sa spun ca nu exista oameni ciudati ,nu exista lucruri ciudate si nu vor exista niciodata pentru ca noi toti suntem unici ,unii avem alte idei ,altii alte inchipuiri asta ne face ciudati sau nebuni? Mai degraba nebuni pentru ca ce e ciudat pentru tine pentru mine poate fi un obicei sau invers .

                 Si totusi v-ati gandit ca poate toti suntem vrajitorii propriei noastre lumi ? Poate o putem desena in culori doar prin atingerea unui nor cu  varful degetelor noastre ,poate ne schimbam destinul doar printr-un vis intr-o seara frumoasa de vara ,sau printr-un sarut sub stejarul batran ,sau poate doar privind luceafarul cu admiratie . Acest cuvant ''poate" imi macina gandurile de cand m-am nascut ,daca suntem niste vrajitori de ce exista incertitudinea ,de ce nu puten sa ne folosim puterile pentru a schimba lumea dupa propiriul nostru plac ,sau doar avem voie sa ne punem o dorinta ? Dar poate fi una pentru fiecare om al planetei sau doar pentru noi ?
               Daca as putea sa-mi pun o dorinta as alege ca toti omanii sa fie fericiti sau as fi atat de egoista incat mi-as dori ceva doar pentru mine  ? Probabil ca a doua a varianta ,gandul vrajii m-ar acapara si as uita de tot ce imi pasa ,as tine minte doar de mine si mi-as dori averi neinchipuite ,nu aur sau bani ,ci valorile sufletesti ,mai presus de fericire se afla ele .

                  Ce legatura este intre oameni si vrajotoare? Poate nu e niciuna sau suntem una si acceasi persoana ,eu cred ca toti avem magie in noi ,trebuie doar sa cautam aventurile in care ne putem folosi de vraji .Nu cititul viitorului in globul magic sau vestimentatia ciudata ne face vrajitori ci ceea ce simtim ne schimba ,iar orice schimbare poate fi considerata o magie ,caci daca nu ne-am schimba inseamna ca n-am trai .A trai e o aventura ,iar doar prin aventuri stim ca avem puteri .Ceea ce ne dorim putem sa facem nu doar inchizand ochii si visand ,ci deschizand cat mai larg ochii si traind sub cerul albastru care ne vecheaza .

9 comentarii:

  1. Si mie imi place blogul tau...esti ca o zi de vara...calda,senina.Superba noua postare!Fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat!! cred ca nu ne putem folosi puterile ca vrajitori deoarece in noi exista o doza de NU VREU si comoditate .

    RăspundețiȘtergere
  3. vrajitori...vrajitorie...a vraji!
    Suntem vrajitorii fiintei noastre,cred eu...cum altfel ne-am misca, daca nu ne-am vrajii corpul sa se miste cum vrem noi? Cum altfel am gandi, daca nu ne-am vraji creierul sa gandeasca? Suntem vrajitorii eului nostru...precum, tu ti-ai vrajit postarea sa-mi placa atat de mult! Mereu mi-a placut magia, vraja...

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos,mai ales primele propozitii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. As putea sa-ti spun multe, dar n-am s-o fac.Am sa te las sa descoperi singura, poti incepe prin a citi "Vrajitoarea din Portobello" de Paulo Coelho, asta daca n-ai citit-o deja.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cum scrii dar in unele parti a fost cam... nu stiu cum sa explic, oricum ai talent :)

    RăspundețiȘtergere