duminică, 23 ianuarie 2011

ღ Simplitate ღ

                             suntem asemenea copacilor singuratici sau asemenea unei paduri incarcate?

                  Nu as fi gasit un cuvant mai perfect pentru ceea ce simt,ma simt complexa si totusi singura ,ma simt abstracta si totusi pe pamant... oare de ce ? De ce sunt atat de simpla cand imi doresc sa fiu atat de multe ? Imi doresc sa fiu fericita ,adorata ,frumoasa ,luminata si tot ceea ce exista ,iar in spatele a tot ce imi doresc se afla doar acest cuvant : " simplitate" .Ciudat este ca pentru mine niciodata n-a existat acest cuvant ,intotdeauna am vazut mai mult decat o floare sau un nor sau chiar o pietricica ,fiindca toti suntem simpli in complexitate.
                  Am observat ca oamenilor le plac lucrurile simple ,nu au nevoie decat de un zambet sau un gand bun pentru a fi fericiti .Ce poate fi mai simplu si mai greu decat un zambet? Simplu fiindca exista ,si aduce bucurie fara prea multe in schimb ,iar greu pentru ca degeaba zambesti daca nu e din inima ...si totusi o lume nu poate fi doar alb si negru ,exista un mijloc ... exista un gri ,un rosu ,un albastru ,un verde ,un galben ,toate insemanand altceva . Nu voi plictisi explicand ce inseamna fiecare culoare pentru mine ,deja s-a spus prea multe despre culori ,ce rost are sa citim de o mie de ori aceleasi ganduri la persoane diferite ? Nu are rost de aceea cautam specialul , eu sper ca l-am gasit si sper ca si voi ,caci daca suntem simpli si speciali putem sa ne prefacem atunci cand avem nevoie ca suntem si " simpli in complexitate" .

                Lumea e complexa pentru ca noi o facem sa fie asa,daca n-ar exista fiinte care sa respire ,totul ar fi mult mai simplu ,nimic n-ar exista ,nici macar acel frumos aer racoritor care ne trezeste in fiecare dimineata spunandu-ne " e o noua zi ,merita sa incerci ceva nou" .

Iubesc ceea ce ma inconjoara si de ce n-as face-o daca totul imi permite sa-l analizez si imi arata ca eu nu-l pot schimba ,dar il pot cunoaste . Acesta este Pamantul ,inainte sa ajungem intr-o alta lume hai sa descoperit ce e frumos in el,nu merita sa-l lasam neexplorat ,caci vom ajunge sa ne dam seama cate am pierdut.

13 comentarii:

  1. e o vorba : prea multi bani sunt aruncati pe explorarea spatiului, cand oamenii mor de foame pe Pamant.
    very true :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ..curiozitatea omenească ce transformă simplul în complicat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase gânduri ..
    Să ai o seară frumoasă!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. "The most courageous act is still to think for yourself. Aloud." (C.C.)

    intotdeauna dincolo de simplitate se afla complexitatea lucrurilor. multi oameni sunt atrasi de simplitate, insa prea putini stiu sa si-o insuseasca. a fi un om simplu nu este atat de usor pe cat pare.

    RăspundețiȘtergere
  5. "frumusetea izvoreste din sublim si simplitate" nu mai stiu cine a zis asta da e tare :D un post simplu si foarte frumos scris :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Simplitatea e atat de complicata pt cei care nu stiu s-o vada...
    Mi-a placut mult de tot:X

    RăspundețiȘtergere
  7. lucrurile simple sunt mai usor de rezolvat :).frumos scris :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de frumoasa e simplitatea...pacat ca nu toti o apreciaza.Superb!:X

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos spus! Uneori chiar simplitatea poate fi cheia catre complicat si invers.

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos gandesti :x...ador oamenii care gandesc in felul asta...LUCRURILE SIMPLE fac viata...cele mari,uneori o strica...foarte frumos (: big hug for you >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar m-ai inspirat..o sa scriu si eu ceva despre SIMPLITATE....multumesc:*

    RăspundețiȘtergere