vineri, 24 decembrie 2010

ღCraciunul nemuritorღ

                                Craciunul: O oaza a luminii si a iubirii sau o mlastina a superficialului?Cred ca amandoua ,din ele s-au creat aceste zile impodobite cu detalii ce incarca admosfera si sufletul cu caldura.Detaliile ca bradul impodobit intr-o incapere mica invaluita de mirosul mancarurilor traditionale si cu familia in jurul mesei de langa soba erau odata micile placeri ale Craciunului care puteau aduce pe chipurile oamenilor fericirea in interiorul casei .Iar afara ,norii plangeau lacrimi inghetate ce se asterneau ca o plapuma groasa peste soseaua goala.Copii alergau fericiti prin neaua care aproape ii ineca ,dar se simteau bine si zana iernii tare se oftica atunci cand ciupea un copil ,iar el in loc sa fuga speriat in casa incepea sa rada si mai tare si se oprea doar atunci cand mama ii chema in casa langa semineul aprins la o ciocolata calda .Zambetul le aparea copiilor din nou cand bunica aparea in pragul unsii ,intr-o mana tinea plasa plina cu dulciuri ,iar in cealalta cateva carti pe care nepotii deabia asteaptau se le afle paginile.
                               Acum e la fel?Este Craciunul de atunci sau s-a transformat doar intr-o obligatie de a cauta cadouri pe care ceilalti sa le uite in spatele unui dulap prafuit?                 
                               Oricum ar fi tot Craciun este ,iar batranul Craciun exista doar prin magia de a ne trimite semne de liniste si odihna trupeasca si sufleteasca...o literatura intreaga scrisa doar prin cuvintele nerostite ale lui mos Craciun care ne aduce aminte ca odata am fost si noi copii ,si inca suntem.

Craciunul este asa cum ni-l facem ,exact ca noi .

11 comentarii:

  1. Un Craciun Fericit iti doresc. Multa sanatate si fericire.!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit >:D< Cu bucurie in suflet si un zambet de neuitat:* sper sa gasesti fericirea in cele mai mici colturi si sa profiti de ea!
    Multa sanatate >:D<:*!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu suport sa fac sau sa primesc cadouri din obligatie...Imi pare asa de rau ca unii oameni isi transforma Craciunul:( Tu sper sa il pastrezi asa frumos cum era inainte. Sarbatori fericite! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Se spune ca in noaptea de Craciun, la fiecare clinchet de clopotel se indeplineste o dorinta. Iti doresc sa ai viata plina de clinchete de clopotei.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani, sa fii fericita si frumoasa mereu!

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI ! sanatate si bucurii..

    RăspundețiȘtergere